Dengang min krop begyndte at skrige højt. Om (ikke) at lytte til den og for meget medicin

Brede hofter og bredt smil

Det kan godt være, at mine hofter er blevet noget bredere. Men mit smil er til gengæld også blevet bredere.

Det sidste års tid er kiloene kommet lidt løbende på igen. Jeg har stoppet den hårde fysiske træning for to års tid siden. Og i takt med dét også haft mere hyggetid og været inaktiv foran tv.

Og det har været fint. Men resultatet er også synligt nu. Jeg er ikke ked af min krop, jeg bruger den hver dag og er ikke forhindret i noget. Jo – i at passe mit tøj. Og nu vil jeg bare gerne kunne passe mine yndlingsjeans igen og mine stramme kjoler. Og jeg ved, min krop kan mere. Den er klar til at blive brugt igen. Den sidste måneds tid er jeg kommet igang med pulstræning og styrketræning igen. Ikke tunge vægte. Endnu. Men jeg kan allerede mærke min krop på en anden måde.

Jeg kom i rigtig god form tilbage i 2014 0g 2015. En god rytme med træning. Og jeg havde endelig fået et naturligt forhold til mad. Så jeg var ikke på kur, men jeg brugte min sunde fornuft og var ikke længere styret af regler, om hvad jeg måtte spise. Der havde ellers altid været regler og kure inde over, hvilket havde gjort, jeg var styret af det og tænkte, hvornår må jeg spise næste gang? Det var en befrielse at slippe for det og få et naturligt forhold til det at spise, og blot spise når jeg var sulten og mærke efter, om jeg egentlig også havde lyst til den is eller det stykke kage. Indimellem var svaret ja. Men også mange gange nej. Men der var ingen regler, og når der ikke er noget, der er forbudt, så fik jeg et mere naturligt forhold til det. Kort fortalt – så var træner og mentor, Krisztina Maria, den første, der rigtigt fik mig til at indse det med kosten. At det ikke var noget hokus pokus, og at der lå et mentalt arbejde foran mig i fht. at ændre mit forhold til mad. At der var der nøglen lå. Som med så meget andet – eller næsten alt andet – har vi selv magten til at ændre det. Tak for det, Krisztina. Det at jeg fik bevidstheden om det, gjorde at jeg kunne arbejde med det.

Læs mere her: http://krisztinamaria.com

Der skete efterfølgende nogle ting i mit liv, som jeg lod styre mig og overtage – og min reaktion når jeg er ulykkelig er, eller var, desværre at jeg ikke havde lyst til mad, som ellers er en stor glæde for mig. Så jeg mistede appetitten og røg tilgengæld en masse cigaretter. Blev destruktiv. Jeg havde haft sådan en længere periode før i mit liv. Og nu igen – folk på min arbejdsplads begyndte at bemærke det. Jeg kunne sagtens undvære mad en hel dag. Bare jeg havde mit plaster, der kunne dulme mig – cigaretterne. Hele mit system blev træt. Jeg stoppede med at træne regelmæssigt. Jeg var slank, men ulykkelig. Og meget usund.

Efterfølgende kiggede jeg dybere. Og jeg fik kigget på de her mønstre. Hvorfor jeg valgte de ting, jeg blev ved med at vælge? Og hvorfor jeg gav magten til andre? Hvorfor det var andre, der skulle gøre mig glad? Og hvordan jeg kunne behandle min krop så skidt….

I healingsprocessen efterfølgende har jeg gjort, hvad min krop havde brug for, pacede den ikke. Begyndte at gå mere regelmæssigt til yoga for at begynde at mærke min krop. Og komme ned i gear. Arbejde med mine destruktive tanker og på at elske mig selv. Men nu er min krop klar igen. Klar til at blive brugt på en anden måde. Styrke og puls er nu blevet et supplement til min yoga. Yogaen hjælper mig til at få ro i hovedet og være i nuet. Og meget andet. Lige nu er yin yoga fuldstændig uundværligt for mig. Når min led har det som de har det.

Læs her: http://louiinspirit.bloggersdelight.dk/2018/08/04/dengang-min-krop-begyndte-at-skrige-hoejt-om-ikke-at-lytte-til-den-og-for-meget-medicin/

 

Efter den yoga time jeg tog i går – var min krop lettere, og det støtter helt klart den betændelsestilstand, der er i min krop lige nu. Men også mit hoved fik ro på og alt det, som jeg (følte) skulle, nå stressede jeg ikke længere over. DoYoga har fantastiske og autentiske undervisere og timer. Og gør at alle har råd til at gå til god yoga. Jeg begyndte der for halvandet år siden, da mange andre steder var mega dyre, Men i dag er der kommet flere gode yoga steder – også med gode priser.

Læs her: https://doyoga.dk/#

I dag er jeg mere sund i mit sind end jeg nogensinde har været. Og er taknemmelig for, at jeg ved, jeg kan gøre endnu mere ved min sundhed ved at begynde at bruge min krop på en anden måde, igen. Nu savner den det.

Og så glæder jeg mig bare til at kunne passe min jeans igen. Der bliver hvert fald ikke købt nogle nye!

Loui💕

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dengang min krop begyndte at skrige højt. Om (ikke) at lytte til den og for meget medicin