Jeg kommer i hvert fald ikke til at kramme nogen mand..

Og jeg som troede, det værste blotteri var overstået for nu..

 

Det er lidt en vild uge. Jeg plejer altså ikke at gå til så mange workshops og ting og sager. Men der har været så mange arrangementer, jeg har været draget af. Melting Monday var et eksempel på noget, jeg havde udskudt længe, og som jeg heldigvis fik gjort, og som jeg kommer til at gøre igen – læs her:

Jeg kommer i hvert fald ikke til at kramme nogen mand..

Onsdag endte også med at være magisk. Kl. 18:20 trådte jeg uanende ind i et fint, smukt kælderlokale på Østerbro, og kl. 21:30 gik jeg ud af det igen med en slags ny bevidsthed.

Det var “Damerne”, der havde arrangeret aftenen i onsdags. Jeg havde aldrig hørt om dem, da jeg meldte mig til for en uges tid siden, men de er også helt nyopstartede, fandt jeg ud af. Modige og seje kvinder, der fulgte deres hjerter. “Vi er en alliance ikke i konkurrence.” skriver de blandt andet på deres instagramprofil.

Lige præcis. Det hører til det gamle paradigme, at vi konkurrerer og sammenligner og bekæmper. Der er nok til os alle. Jeg skal ved en anden lejlighed nok komme ind på alle de år, jeg sammenlignede mig med andre kvinder. Det kan jeg stadig gøre, men jeg beundrer dem mere og mere istedet for at blive ked af, at jeg synes, de er smukkere og klogere og alt muligt mere end mig. Det var altså for hårdt at føle sig udkonkurreret hele tiden. Tænk, at jeg synes, jeg selv er nok nu. Det er et slags fængsel at komme ud af. Men min pointe er, at jeg hylder lige præcis Damernes budskab om dette. At vi kvinder kan bakke op og inspirere hinanden. I tillid til at der er nok til os alle. Af det hele. Og med det i hjertet vil Damerne nu til at arrangere events, hvor de skaber rum, hvor kvinder kan dele og blive inspireret. Så simpelt. Og så magisk. Kvinder der mødes. Snakker. Rummer. Viser sårbarhed.

 

I onsdags var emnet seksualitet. De havde faktisk kaldt aften “Den seksuelle opdagelsesrejse.” Det kan skræmme enhver væk. Næsten også mig. Lige fra jeg havde meldt mig til, var jeg lidt bange. Men jeg var vel taget derhen af en grund. Jeg har, i en alder af 36 år, aldrig mødtes med andre damer for at snakke om seksualitet. Det jo ikke noget, vi taler om. Lidt mærkeligt, synes jeg. Der er tit en masse skam forbundet med det. Men det er noget, vi alle stifter bekendtskab med på den ene eller den anden måde. Og ja, det er en privat sag, helt enig og det er ikke, fordi skal snakke sex hele tiden – helst ikke – balancen er dog for mig – at der ikke bør være skam forbundet med det. Hvis det er tilfældet handler det om noget meget dybere, og noget som kan være forløsende at tage hul på at snakke om. Og skræmmende.

Det var (overraskende) healende at høre andre kvinders oplevelser og forhold til sig selv. Og høre de samme historier gå igen. Tabuer, skam. At høre ord blive sat på det og blive spejlet i meget af det. Jeg startede meget uventet med virkelig at have lyst til at gå. Ligepludselig dukkede der tårer op. Ud af det blå. Jeg pressede dem tilbage. Det blev lige pludseligt for intenst, og der havde vi bare lige sat os – alle de 24 smukke kvinder i alle mulige aldre fra 19 og op til omkring 50. Det var simpelthen for skræmmende og for bart. Men hurtigt, da jeg fik sagt det højt, at jeg simpelthen havde lyst til at gå, der blev det hele forløst på en måde. Jeg blev mødt på den fineste måde. Og jeg var ikke den eneste, der havde det sådan. Lige der fik jeg også bevis på, hvor meget jeg havde behov for at være der.

Bare det at dele, sige noget højt, kan transformere og være en ny begyndelse. Når vi mødes og snakker og deler og spejler os i hinanden – opstår der magi. Jeg blev endnu en gang bekræftet i, hvad kvindefælleskaber kan. Ligesom andre fælleskaber også kan give en masse. At dele ude. At heale. Og bryde tabuer. Og lige her var det os kvinder, der havde noget tilfælles, og det er meget stærkt.

 

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forstillet mig at få det med hjem, jeg fik. En ny start på en ny bevidsthed. Nej, ikke så meget om sex. Men om mig! Tak, de damer. Fordi I skaber dette rum.

Tak for denne aften https://www.instagram.com/damerne_/ og  https://www.instagram.com/nathalie_hanuka/….og tak til alle de damerne, der dukkede op. Jeg synes, vi er meget modige allesammen. Tak.

Kvinder er kvinder værst er begravet❤️

Gælder mig til fremtidige events. Kommer du?

 

 

Loui💕

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg kommer i hvert fald ikke til at kramme nogen mand..